מקורו והתפתחותו של קאפקייקס שוקולד צ'יפס
קאפקייקס שוקולד צ'יפס הם שילוב מושלם בין עוגה אישית לבין שוקולד איכותי. הם החלו את דרכם כקינוח פשוט והפכו לפופולריים בזכות גודלם הנוח והטעמים המגוונים.
קאפקייקס שוקולד צ'יפס מתכון
מצרכים לקאפקייקס שוקולד צ'יפס
- 150 גרם חמאה רכה (בטמפרטורת החדר)
- 200 גרם סוכר (100 גרם סוכר לבן, 100 גרם סוכר חום כהה)
- 2 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 200 גרם קמח מנופה
- 1 כפית אבקת אפייה
- ½ כפית מלח דק
- 120 מ"ל חלב (או שמנת מתוקה לעושר נוסף)
- 150 גרם שוקולד צ'יפס מריר איכותי (לפחות 60% קקאו)
- 50 גרם שוקולד מגורר לתוספת שוקולדיות
אופן ההכנה – שלב אחר שלב
- חממו תנור ל-175 מעלות צלזיוס והכינו תבנית קאפקייקס עם מנג'טים.
- הקציפו את החמאה עם שני סוגי הסוכר עד לתערובת אוורירית ובהירה במשך כ-5 דקות.
- הוסיפו ביצה אחת בכל פעם והמשיכו להקציף עד להטמעה מלאה. ערבבו פנימה את תמצית הווניל.
- בקערה נפרדת, ערבבו את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- הוסיפו בהדרגה את תערובת הקמח לחמאה המוקצפת לסירוגין עם החלב.
- צפו את השוקולד צ'יפס בקמח קלות והוסיפו בעדינות לבלילה יחד עם השוקולד המגורר.
- מלאו את המנג'טים עד ¾ מגובהם כדי לאפשר התפחה.
- אפו במשך 18-22 דקות עד שקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
- לאחר האפייה, צננו על רשת לצינון מלא.
סודות להצלחה – מעבר למתכון
- השתמשו בשוקולד צ'יפס איכותי כדי להוסיף עומק טעמים.
- ערבבו בעדינות כדי לשמור על אווריריות הבלילה.
- אפו בטמפרטורה מדויקת כדי לשמור על הלחות.
- הוספת קורט מלח מדגישה את מתיקות השוקולד.
קאפקייקס שוקולד צ'יפס מושלמים משלבים מרקם רך, נגיעות שוקולד נמס וקריספיות קלה – ביס מושלם לכל חובב מתוקים.